Lemvig Havn

Højvandssikring

Er I klar til skybrud? - etablér en Urban Højvandssikring©, (udviklet og tegnet af Hasløv & Kjærsgaard, København) som sikrer, at højvandet ikke trænger op i byens gader og huse.

Kontakt Jørgen Dau på tlf. 23 99 94 08 eller mail dau@oranje.dk

 

Hør hvorfor Le Mur blev nomineret (og siden vandt) Bæredygtig Beton Prisen 2015. Arkitekt ved C.F. Møller, og formand for dommerkomiteen, Julian Weyer, fortæller her, hvad der gør højvandssikringen ved Lemvig Havn så special.

 

 

Se også filmen: Højvandssikring beskyttede Lemvig mod Bodils hærgen

Om Le Mur og Oranje Beton

Vinder af Bæredygtig Betonpris 2015 

Prisen blev uddelt for projektet "Le Mur Højvandssikring i Lemvig Havn".

 

Oranje Beton har leveret beton elementerne - og vi vil gerne nævne det fantastiske samarbejde, der har fundet sted. Ikke blot med Lemvig Kommune, men med arkitekterne bag projektet; Hasløv og Kjærgaard, som i tæt samarbejde med COWI, Aalborg - har tilført byen et smukt samlingssted. Det er på fineste vis lykkes at forbinde byen til havnekajen.

 

Le Mur har ikke blot givet byen ekstra sikkerhed i form af højvandssikring – men også tilført byen et havneområde, som indbyder til samvær og afslapning.

 

De fine mosaikker som er påsat spændepladerne, der holder betonelementerne sammen, har lokale børn fra børnehaver i Lemvig Kommune stået for. En genial idé som giver elementerne ejerskab og sjæl.

 

Selve monteringen af betonelementerne har det lokale firma SHS-Byg A/S udført.

Højvandssikringen i Lemvig er den stolte vinder af prisen for årets KTC Innovationspris 2014 - læs mere her.

 

  

 

Udviklet og tegnet af Hasløv & Kjærsgaard